“1821-1821, ο κατά θάλασσα Αγώνας” ταξιδεύει στην Πάτρα

Μετά από 4 μήνες φιλοξενίας της στο Θωρηκτό “Αβέρωφ” η έκθεση ζωγραφικής με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα “1821-1821, ο κατά θάλασσα Αγώνας” ταξίδεψε στην Πάτρα από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου!

Με μεγάλη ανταπόκριση του Πατραϊκού κοινού, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, έγιναν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης, που διοργάνωσε η ΕΑΑΝ (Παρ. Ν.Δυτ. Ελλάδας) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).

Για το ιστορικό της περιόδου αυτής μίλησε η κα Δήμητρα Κουκίου, ιστορικός – Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ με μια ουσιαστική και περιεκτική ομιλία που απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των παρισταμένων. Επιπρόσθετα, προβλήθηκε βίντεο με συνέντευξη από τον ζωγράφο σχετικά με την έμπνευση δημιουργίας και την ιδιαίτερη τεχνική του.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αντιναύρχος (Ο) ε.α Δημήτιος Μποϊλές Π.Ν., ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, ο Βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκής (με επιστολή λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων) και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Αρχιπλοίαρχος ε.α Αριστείδης Καθρέπτας Π.Ν.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πατρών Ταξίαρχος Τρύφων Χατζηγιάννης, ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων κ. Νίκος Ασπράγκαθος, ο πρώην Υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου Πλοίαρχος Παν. Γιαννουδάκης Π.Ν, ο Συντονιστής Επιχ/ων Π.Ε.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ Ευρυβιάδης Σαπουνάς, ο Λιμενάρχης Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Λάζαρος Χανουμίδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, του Δήμου Πατρέων κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ο Εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ Πλωτάρχης ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης Π.Ν.

Οι Πρόεδροι των Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων:

Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Νάκας ΕΑΑΣ
Πλοίαρχος ε.α Ζώης Υφαντής ΕΑΑΝ Ηλείας
Αντισμήναρχος ε.α Βασίλειος Χρόνης ΕΑΑΑ
Αντιστράτηγος ε.α Ευσταθία Γιαννιά ΕΛ.ΑΣ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ Χαλανδρίτσας Δρ. Ι Δετοράκης.
Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ και ιδιαίτερα εγκάρδια τους ανθρώπους και μέλη της ΕΑΑΝ (Παρ. Ν.Δυτ. Ελλάδας) για την εξαιρετική διοργάνωση και υποστήριξη της έκθεσης καθ” όλη τη διάρκεια της, καθώς και το Πατραϊκό κοινό για την αθρόα παρουσία αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον του όπως αποτυπώθηκε τόσο σε δια ζώσης συζητήσεις μας, όσο και στα σχόλια του βιβλίου επισκεπτών.